Modellen passend in Tijdperk I & II; Voertuigen en toebehoren in schaal 1:160

Tijdperk I loopt grofweg van 1839 tot en met 1925. Dit was het allereerste tijdperk met vernieuwde vormen van transport, zoals stoomtreinen en (stoom)vrachtwagens. Zij vervingen de aloude paard en wagen en os en wagen.

Tijdperk II loopt van grofweg 1925 tot en met 1947. Dit tijdperk kenmerkt zich door technische vooruitgang en een aantal grote gewapende conflicten waaronder de tweede wereldoorlog.

Let wel, dit is de Nederlandse indeling. In andere landen worden soms andere jaartallen gebruikt. Wil je meer weten over tijdperken? Klik dan hier voor de wikipedia pagina.

 

Via bovenstaande selecties kunt u de voertuigen en toebehoren vinden die u zoekt. Geselecteerde voertuigen passen het beste in het thema van tijdperk III op uw modelbaan. Maar misstaan natuurlijk ook niet in latere tijdperken als museumstuk, oldtimer of welke creatieve fantasie u loslaat in uw modelbouwwereld!

Hoontje.nl heeft een aantal unieke modellen in dit tijdperk, zoals de DAF A414 in zowel de Civiele als brandweeruitvoering of de International van NS Werken die echt op 9mm spoor past!

 

Alle modellen zijn vervaardigd uit hoogwaardige grondstoffen, zoals resins en messing en vervaardigd volgens de laatste, moderne technieken. Alles wordt door hoontje.nl zelf ontworpen, getekend en geproduceerd.

Mist u een model of wilt u graag een specifiek model? Neem dan contact op via de contactpagina of mail met info@hoontje.nl voor de mogelijkheden.